Category

Lectures

DPR-Barcelona

By | Lectures, News

AL/ Ethel Baraona Pohl and César Reyes Nájera dpr-barcelona dpr-barcelona është një zyre për hulumtime arkitektonike dhe shtëpi botuese e pavarur me bazë në Barcelonë, e themeluar nga Ethel Baraona Pohl dhe César Reyes Nájera, që në thelb kanë tre drejtime kryesore: botimin, kritikën dhe kurimin. Puna e tyre shqyrton se si arkitektura si disiplinë reagon në kryqëzim me politikën, teknologjinë, ekonominë dhe çështjet sociale. Hulumtimet dhe puna teorike është e lidhur me botimet kryesore në diskursin arkitekturor dhe shkrimet e tyre shfaqen në Open Source Architecture (Thames dhe Hudson, 2015), The Form of Form (Lars Muller, 2016), Together! The…

Read More

Ivan Blasi

By | Lectures, News

AL/ I lindur në vitin 1976 në Barcelonë, Ivan Blasi ka studiuar në fushën e arkitekturës në Barcelona Architecture School (ETSAB-UPC) ku diplomoi në vitin 2002. Pasioni për një profesion që merret me shumë çështje kritike të shoqërisë e solli për të eksploruar se si përputhet me politikë, teknologji , ekonomi dhe mbi të gjitha njerëzit. Në kundërshtim me individualizmin, Ivan Blasi ka bashkëpunuar me zyre dhe institucione arkitekturore të ndryshme, si një anëtar i ekipit dhe gjithashtu duke udhëhequr projekte të ndryshme, ndër këtyre praktikave ka punuar edhe me Docomomo International dhe Fundació Mies van der Rohe ku nëpërmjet…

Read More

Rainer Mutsch

By | Lectures, News

EN/ Rainer studied Furniture Design at the Denmarks Design Skole Copenhagen, Product Design at the University of Arts Berlin and completed his degree in Industrial Design (Prof. Paolo Piva) at the University of Applied Arts Vienna. Rainer Mutsch then worked as senior designer for Werner Aisslinger in Berlin for several years before opening his own design studio with a focus on product design in Vienna in 2008. Deeply committed to creating design with purpose and always having his notepad and a pen at hand, his open-minded approach allows Rainer Mutsch to invite an element of play into his work. Living…

Read More

Lera Samovich, Fala Atelier

By | Lectures, News

EN/ Lera Samovich (Novokuznetsk, 1991) graduated in architecture at the Moscow School of Architecture after having also studied at the Moscow Architectural Institute; worked with Alexander Brodsky, Evgeny Asse and Nowadays Office in Moscow. Currently engaged in the postgraduate research on Alvaro Siza at the Faculdade de Arquitectura do Porto. Joined fala atelier in 2016 after doing her first internship there in 2014. Fala is a naïve architecture practice based in oporto, led by Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares and Ahmed Belkhodja. established in 2013, the atelier works with methodic optimism on a wide range of projects, from territories to…

Read More

Eliza Hoxha

By | Lectures, News

EN/ Eliza Hoxha Curator of the Kosovo Pavilion Venice Biennale 2018 Was born in 1974 in Mitrovica/Kosovo and lives in Prishtina. She is a well known public figure in Kosovo, active in the fields of art, music, photography, architecture and urbanism. Because of her work she was awarded from Kosovo Association of Architects for “Education and Promotion of Architecture” for her writings on urban matters. She was also awarded from Kosovo Women Network for promoting girl and women rights in Kosovo. She is the author of the book “City and Love” an urban diary about Prishtina. She completed her architecture…

Read More