LajmetNgjarjet

Shfaqja e Dokumentarit “Barbicania”

By September 3, 2017 No Comments

Barbicania eshte nje film qe percjell per nje muaj jeten e Barbican Center & Estate ne Londer, njerit nga arritjet me te medha te brutalizmit arkitektonik.

Filmi, i ndertuar si nje ditar personal, prezenton eksperiencen e duos se regjisoreve gjat vizites se tyre ne Barbican, qe nga katet me te larta te objektit te banimit e deri tek nivelet e bodrumeve dhe qendres artistike. Barbicania ju fton te zbuloni personalitetet, stilin e jeteses dhe pejsazhet arkitektonike qe bejne Barbicanin projekt kaq special.

Duke bashkebiseduar me personat qe banojne dhe shfytezojne Barbicanin, filmi ngreh pytjen e jetegjatesise se ketij projekti utopik te pasluftes se dyte Boterore.

Barbicania do te shfaqet me 8 Shtator nga ora 20:00 ne parkun kulturor “Ali Podrimja” ne Gjakove.

Klikoni ne imazhet per inserte nga dokumentari.