Category

Ekspozita

Students Review 2017

By | Ekspozita, Lajmet

KAF Student Review është ekspozita e vetme dhe më e madhe që tregon veprat e studentëve nga shkollat e arkitekturës në Kosovë. Këtë vit organizohet për herë të  pestë i mundësuar nga Knauf-Kosova, ArchiEdu & Formon dhe është realizu në partneritet me Universitetet AAB & UBT. Ekspozita e cila përmban më shumë se 500 vepra më të mira të studentëve të arkitekturës, do të mbahet në kampuset AAB & UBT, me veprat e studentëve të FNA-UP të publikuara online. Juria përbëhet nga përfaqësues të deleguar nga shkollat e arkitekturës lokale.

Read More

Swiss touch në Arkitekturën e Peisazhit

By | Ekspozita, Lajmet

The Swiss Touch in Landscape Architecture – një ekspozita mbi arkitekturën e peizazhit nga PRO HELVETIA – Këshilli i Arteve Zviceriane, i konceptuar nga Laboratoire Chôros, ENAC, EPFL. Pro Helvetia – Fondacioni zviceran për kulturën, prezanton The Swiss Touch in Landscape Architecture përmes 36 panelave, tre prezantimeve audio-vizuale dhe dokumentacionit online. Është një ekspozitë udhëtuese digjitale, e konceptuar nga Michael Jakob, Chôros, EPFL. The Swiss Touch in Landscape Architecture rikualifikon punën dhe ndikimin e arkitektëve të peizazhit zviceran. Arkitektura e peizazhit vazhdimisht transformon mjedisin dhe mënyrën se si i qasemi asaj. Kjo disiplinë moderne, e cila filloi rreth vitit 1800, evoluoi…

Read More

Pidgin Perfect – Playing with Places

By | Ekspozita

Playing with Place (Lojë me hapësira) Playing with Place është një ekspozitë që eksploronë një valë në rritje të praktikës të bazuar në dizajn, duke sjellë së bashku dizajnin e cilësisë, vlerat e komunitetit dhe një ndjenjë të kulturës në projektet e vendosjes. Në qendër të ekspozitës do të jetë një vepër e re imazhesh me shumë ekrana, duke gërshetuar së bashku historinë dhe përvojat personale dhe duke eksploruar të kuptuarit dhe shpresat për vendet që po ri-zhvillohen dhe riformohen nga Sighthill, Glasgow si dhe në Lahore, Pakistan. Publikimi që shoqëron Playing with Place bashkon zërat e të gjithë industrive…

Read More