Category

Ngjarjet

Shfaqja e Dokumentarit “Barbicania”

By | Lajmet, Ngjarjet

Barbicania eshte nje film qe percjell per nje muaj jeten e Barbican Center & Estate ne Londer, njerit nga arritjet me te medha te brutalizmit arkitektonik. Filmi, i ndertuar si nje ditar personal, prezenton eksperiencen e duos se regjisoreve gjat vizites se tyre ne Barbican, qe nga katet me te larta te objektit te banimit e deri tek nivelet e bodrumeve dhe qendres artistike. Barbicania ju fton te zbuloni personalitetet, stilin e jeteses dhe pejsazhet arkitektonike qe bejne Barbicanin projekt kaq special. Duke bashkebiseduar me personat qe banojne dhe shfytezojne Barbicanin, filmi ngreh pytjen e jetegjatesise se ketij projekti utopik…

Read More

KAF shkon ne Gjakova!

By | Lajmet, Ngjarjet

Festivali i Arkitektures ne Kosove do organizoj nje cikel te ligjeratave, puntorive si dhe shfaqje te filmit dokumentar ne Gjakove nga 6 Shtatori. Luke Pearson dhe Sandra Youkhana nga You+Pea dhe Bartlett, UCL do te mbajne ligjerate me 7 Shtator nga ora 19:00 si dhe do udheheqin puntorine 2 ditore “Back up Gjakova”. Simon Battisti, kuratori i paviljonit te fundit te Shqiperise ne Ekspoziten e Arkitektures ne Biennale te Venedikut 2016 , do mbaj ligjeraten e tij me daten 9 Shtator nga ora 19:00. Simoni do udheheq edhe puntorine 24 oreshe “Recording small Worlds” me 8 dhe 9 Shtator. Te…

Read More

Puntoria Documenting Modern Kosovo ne Prishtine

By | Lajmet, Ngjarjet, Workshops

Dega kombëtare e Docomomo_Kosova do organizoj puntori dokumentuese në qytetet kryesore të Kosoves gjat muajve Gusht, Shtator dhe Tetor 2017. Puntoria “Documenting Modern Kosovo”, e cila do organizohet në qytetet e Prishtinës, Gjakovës, Pejës, Mitrovicës, Ferizajit dhe Prizrenit, ka për qëllim dokumentimin e një numër të caktuar të objekteve moderne në Kosovë. Puntoria dokumentuses që do përdor udhëzuesit dokumentues nga Docomomo do shërbej si bazë e inventarizimit të Modernizmit në Kosovë si dhe për ekspozitën vituale të Docomomo’s “MoMove”. Docomomo International është një nismë ndërkombëtare për për Dokumentimin e objekteve, sajteve dhe lagjeve që i përkasin lëvizjës Moderne. Kjo organizatë…

Read More

Documentimi i Kosovës Moderne

By | Ngjarjet

Dega kombëtare e Docomomo_Kosova do organizoj puntori dokumentuese në qytetet kryesore të Kosoves gjat muajve Gusht, Shtator dhe Tetor 2017. Puntoria “Documenting Modern Kosovo”, e cila do organizohet në qytetet e Prishtinës, Gjakovës, Pejës, Mitrovicës, Ferizajit dhe Prizrenit, ka për qëllim dokumentimin e një numër të caktuar të objekteve moderne në Kosovë. Puntoria dokumentuses që do përdor udhëzuesit dokumentues nga Docomomo do shërbej si bazë e inventarizimit të Modernizmit në Kosovë si dhe për ekspozitën vituale të Docomomo’s “MoMove”. Docomomo International është një nismë ndërkombëtare për për Dokumentimin e objekteve, sajteve dhe lagjeve që i përkasin lëvizjës Moderne. Kjo organizatë…

Read More

Sandra Youkhana & Luke Caspar Pearson | You+Pea

By | Lajmet, Ligjeruesit, Ngjarjet

You+Pea është një praktikë e dizajnit arkitektonik e themeluar nga Sandra Youkhana dhe Luke Caspar Pearson. Sandra basjkëpunim të gjërësisht me arkitektë dhe Dizajnerë, gjithashtu ka qenë asistente për hulumtime arkitektonike në Bartlett School of Architecture, University College London. Ajo ka dhënë mësim në programet e MArch dhe Urban Design në Bartlett. Luke është ligjërues për arkitekturë në Bartlett, ku ai është duke përfunduar një doktoratë të financuar nga UCL në video lojërat dhe arkitekturë. Luke është gjithashtu mësues i Bartlett Architecture Unit 4, bashkë-themelues i konferencës Drawing Futures dhe kurator i simpoziumit REALMS. Së bashku ata drejtojnë MArch Urban…

Read More