LajmetWorkshops

Mapping Prishtina’s Nightscape – Puntori

By June 21, 2019 No Comments

Punëtoria përbëhet nga eksplorimi i njohurive teorike dhe praktike për qytetin e Prishtinës (20/80), me fokus në temat estetike dhe hapësinore.  Çdo ditë është e ndarë në dy pjesë: përgatitja për fotosesion, me vëzhgim hapësinor, këshilla të xhirimit dhe rishikim i fotografive.  Ndërsa pjesa e dytë ka për qëllim vetë fotografimin; i cili do të përmirësojë aftësitë fotografike dhe estetike dhe do t’ju ndihmojë të formuloni një analizë të mjedisit të ndërtuar. Ne do ta ekspolorojmë Prishtinën me një pikëpamje si të një këndi lojrash, me fotosesione rreth vendeve me ndriçim artificial. Duke filluar nga qendra në zonën e daljes dhe në qytet. Do të merremi me tema që lidhen me vëzhgimin hapësinor dhe me perceptimin vizual siç është përbërja dhe ngjyra, por edhe me mjetet e kohës, të motit dhe të lokacionit, duke analizuar shumë aspekte që përcaktojnë zgjedhjen e fotografive.

Secili pjesëmarrës është i lirë të përqendrohet në një subjekt specifik të interesave, p.sh. ndërveprimi midis njerëzve-hapësirave-objekteve, përdorimit sociologjik të hapësirës, ​​vendeve / jo-vendeve, objekteve / ndërtesave, etj.  Sfondi do të jetë vetë burimi i ndriçimit të Prishtinës, siç janë infrastruktura, ndriçimi i brendshëm, qielli, dritareve e panove reklamuese, etj.  Në ditën e fundit të punëtorisë do të përzgjedhen dhe modifikohen fotografitë më të mira, për një ekspozitë të vogël.

Qëllimi i punëtorisë është të kuptojmë dinamikën e fotografisë së natës në peizazhin urban.  Punëtoria 4 ditësh është e planifikuar për adhuruesit e fotografisë, studentët dhe te diplomuarit e studimeve hapësinore e arkitekt si dhe ata nga disiplinat e shkencave shoqërore.  Njohuri themelore e fotografisë nuk kërkohet, por njohja e aparatit është shumë e vlerësuar.

Të gjithë të interesuarit duhet të dërgojnë një CV të shkurtër (2 faqe max në pdf) deri më 29 Qershor 2019 në workshops@kosovoarchitecture.com dhe/ose workshops.kaf@gmail.com me subjekt të emailit “Mapping Prishtina’s Nightscape”